Stichting Maandeeq zet zich in om de maatschappelijke positie van diverse gemeenschappen te bevorderen. Met verschillende activiteiten, sociale begeleiding en voorlichting willen zij  mensen klaar stomen voor de  maatschappij. Om de mensen te laten integreren, organiseert de stichting verschillende activiteiten(Multicultureel). Daarnaast worden de gewoontes, de normen en waarden van Nederland besproken en uitgelegd. Ook worden er culturele aspecten besproken bijvoorbeeld radicalisering.

Met het bedrag die is toegekend vanuit de Burgerbegroting heeft de stichting tot nu toe het volgende gedaan:

  • 25 februari, samen koken en eten met een Libanees tintje. Met als afsluiting een optreden van dansgroep Inspire Nation.
  • 18 maart, deze avond had als thema Syrie. Voor deze avond waren uitgenodigd Nour en Saleem zij zijn vluchtelingen uit Syrië. Zij zijn in gesprek geweest met andere vluchtelingen om over hun ervaringen te praten.
  • 15 april, is het thema Suriname, op het menu staat Sauto soep en roti. Ook is er Surinaamse dans en sluit Inspire Nation de avond af met een multiculturele dansgroep.

De Naailessen zijn een beetje gestagneerd omdat er geen geschikte persoon is om de lessen te geven. Er staan  gesprekken gepland met het Sociaal Warenhuis om ook de naailessen te kunnen starten. Er staan nog meer thema dagen in de planning ,tot oktober  is er elke maand een thema dag. Stichting Maandeeq streeft naar integratie van wijkbewoners en de bezoekers van de thema avonden.

Volg ons op Facebook @stichtingmaandeeq