Hallo! Wij zijn Alet Lingenaar en Monique Bruins en wij zijn de twee buurtsportcoaches in Emmerhout, Emmerschans, Angelslo en Barger-Oosterveld.

 

Wat doen buurtcoaches zoal:

Motorische Remedial Teaching
Wij ondersteunen basisscholen met het bewegingsonderwijs wanneer zij vragen hebben. Wij bieden bij de groepen 4, Motorische Remedial Teaching aan. Dat wil zeggen dat we kinderen in een extra gymles het beweegpatroon ondersteunen en daar waar nodig naar het niveau brengen van hun leeftijdsgenootjes.

Spelcontainer 
Wij bieden extra beweegmomenten buiten aan d.m.v. de spelcontainer open te doen aan de Laan van het Kinholt. Kinderen kunnen bij het multifunctioneel speelveld spelen met alle materialen die wij in de spelcontainer hebben liggen. Open: Elke maandag en elke woensdag in de even weken, van 16.00u tot 17.00 uur.

Speelotheek
De spelcontainer is ook een speelotheek. De sport- en spelmaterialen zijn te leen. Gratis! Maximaal 2 materialen per gezin met een maximale uitleen van een week. Dit is voor alle leeftijden. Iedereen is welkom. Hiervoor moet 1 volwassene aanwezig zijn om materiaal uit te lenen aan kinderen.

Jeugdfonds Sport en Cultuur
Wij zijn intermediair. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve lessen. Ouders zelf kunnen geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een buurtsportcoach of schuldhulpverlener.

Schoolsportdagen
We ondersteunen basisscholen bij ‘alternatieve’ Schoolsportdagen. In samenwerking met de studenten Sport en Bewegen van het Drenthe College.


Volg ons ook
Volg ons ook op Facebook en Instagram of kijk op de website voor meer informatie.

Facebook:  https://www.facebook.com/BuurtsportcoachesEmmenOost

Voor meer informatie

Monique Bruins
M 06 – 524 900 47
Alet Lingenaar
M 06 – 155 890 28 

E  bscemmenoost@emmen.nl
W actiefinemmen.nl


Wijkberichten 2020 I 2