De modelwoning aan de Laan van de Marel 343 is gereed. De officiele opening zal op zaterdag 9 april plaatsvinden. Maar de woning is nu al op afspraak te bezoeken. Eén van de energiecoaches, een lid van het WijkExpeditieteam of van het project Regio Deal verduurzaming woningblokken, geeft u dan een rondleiding door de woning. Deze vertelt u dan graag over manieren hoe u uw huis energiezuinig kunt maken en er met plezier kunt (blijven) wonen. Een afspraak om de modelwoning te bezoeken kan gemaakt worden via de Wijkwijzer. Te bereiken via 0591 – 675 958 of wijkwijzer@wijkbelangenemmerhout.nl


(foto: Hilde van der Horst-de Jong)

Energiezuinig

In de modelwoning zijn allerlei aanpassingen uitgevoerd om de woning energiezuiniger te maken. Zo is er vloerverwarming aangelegd, is het dak is geïsoleerd en is er HR++ glas en zijn er zonnepanelen geplaatst. Verder zijn de wanden van de kamers van binnenuit geïsoleerd. Koken gebeurt nu op inductie in een nieuwe keuken. In de modelwoning is ook informatie te krijgen over de kosten van deze maatregelen en alternatieven.

Langer plezierig thuis wonen
Fijn wonen wanneer het allemaal minder gemakkelijk gaat, is net zo belangrijk. Daarom laten we in de modelwoning ook zien wat de mogelijkheden zijn, wanneer we zelf wat minder kunnen. Kleine en grote hulpmiddelen en voorzieningen zoals een traplift, drempelloos, ruimte voor een trippelstoel of rollator en ideeën om de doucheruimte te vergroten, zijn in de modelwoning aanwezig. Kortom, kleine en grote oplossingen om op latere leeftijd plezierig te blijven wonen.

Tuin bij modelwoning
Duurzaam wonen gaat niet alleen over technische energieoplossingen, maar ook over wonen in een gezonde woonomgeving. Daarom laten vrijwilligers uit de wijk in de tuin van de modelwoning zien wat duurzaam wonen kan zijn. Dan gaat het erom hoe je een tuin kunt inrichten die weinig onderhoud nodig heeft, die niet veel hoeft te kosten maar wel biodiversiteit laat zien en klimaatvriendelijk is. Zin om u daar ook in te verdiepen en mee bezig te zijn? Vraag dan via de Wijkwijzer naar Hans van Os. Hij ondersteunt namens de Expeditie Emmerhout Energieneutraal de tuinwerkgroep van de modelwoning.