Geïnspireerd door plannenmakers uit de afgelopen jaren kwamen er heel wat ideeën en plannen los tijdens het Ideeënfestival op 3 oktober jl. in de Schepershof. Zo werden er plannen gelanceerd voor een omheind hondenspeelveld, vervangen van achterpadverlichting door LED-lampen, speciale prullenbak voor kinderen in het winkelcentrum, een hoog hek rond het sportplein en speciale coating op de waterspeelplaats. Het plan voor de hondenspeelplaats was al helemaal uitgewerkt, andere ideeën moeten nog verder uitgewerkt worden willen ze tijdens het Geld Verdeel Festival meedoen.Het Geld Verdeel Festival wordt op dinsdagavond 28 november a.s. gehouden in de Schepershof. De inwoners van Emmerhout gaat om die avond samen bepalen welke plannen uitgevoerd gaan worden en hoeveel geld uit de burgerbegroting hiervoor beschikbaar wordt gesteld. Er is in totaal € 36.000 beschikbaar.

Hulp
De plannenmakers hebben dus nog een aantal weken om hun ideeën verder uit te werken. De leden van de werkgroep Burgerbegroting Emmerhout zijn beschikbaar om hierbij te helpen.

Grote Burgerbegroting Quiz

Het Ideeënfestival werd afgesloten met de Grote Burgerbegroting Quiz. 25 Vragen over de burgerbegroting in Emmerhout. Miranda Klinker wist het meest en ging met de fles wijn naar huis.