Op 21 juni a.s. is tijdens het Geld Verdeel Festival het beschikbare budget van 
€ 60.000 verdeeld over de 9 ingediende plannen. Alle plannenmakers kregen een budget waarmee ze aan de slag kunnen, een paar hebben een lager bedrag toegekend gekregen dan ze aangevraagd hadden. Hier een korte omschrijving van alle plannen plus het bedrag dat beschikbaar is gesteld vanuit de Burgerbegroting 2022. StreetArtplan voor Emmerhout

Contactpersoon: Heleen Maatje 
Droom van Heleen is om van Emmerhout een echte streetartwijk te maken. Door gevels van flatgebouwen of kopse gevel van woningblok te verfraaien met een kunstwerk. Dit wil ze doen in samenwerking met streetartkunstenaars maar natuurlijk ook met wijkbewoners, jong en oud.

Toegekend budget: € 19.373 (Gevraagd budget: € 25.000)

AED’s

Contactpersoon: (namens VvE de Kap) Ria van der Aa 
Een plan van bewoners van de Kap (Laan vh Kwekebos) om het aantal AED’s in de wijk uit te breiden. Nu hangen er twee AED’s in het winkelcentrum maar deze zijn na sluitingstijd niet meer bereikbaar. Het plan gaat eerst uit van vier AED’s, mogelijk worden het later meer. Scholing en training maakt ook deel uit van dit plan.

Toegekend budget: € 14.000 (Gevraagd budget: € 14.000)

Fruitbomen Laan van de Bork

Contactpersoon: Gijs Jan Hooier
In het openbaar groen eerste erf rechts aan de Laan van de Bork waar onlangs aantal bomen gesneuveld zijn willen bewoners fruitbomen plaatsen.

Toegekend budget: € 150 (Gevraagd budget: € 150)

Boek over geschiedenis Emmerhout

Contactpersoon: Johan Withaar
De werkgroep die al een paar werkt aan dit boek vraagt een werkbudget om dit werk voort te zetten. Ze denken nog 2 à 3 nodig te hebben voor dat het boek uitgegeven kan worden.

Toegekend budget: € 2.000 (Gevraagd budget: € 2.000)

Bijen- en insectentuin Iemenhees

Contactpersoon: Denise Tiggelman en Marleen Koolen 
Aan de Laan van de Iemenhees willen bewoners op twee locaties een vak in het openbaar groen adopteren om hier een bijen- en insectentuin te realiseren. De huidige beplanting wordt verwijderd en vervangen worden door inheemse planten, struiken, insectenhotels etc.

Toegekend budget: € 850 (Gevraagd budget: € 850)

Kabouterpad

Contactpersoon: Jolanda van Waardenburg 
De beheerders van het Kabouterpad in de Emmerdennen willen de route van het pad een klein beetje wijzigen. Hiervoor hebben ze een aantal nieuwe palen nodig. Ook willen de route verder verfraaien met enkele beelden (woodcarf) en een bankje.

Toegekend budget:€ 11.127 (Gevraagd budget € 11.850)

Speelvoorziening Laan van de Bork

Contactpersoon: Leny Tapken 
Aan de Laan van de Bork willen initiatiefnemers aantal speelvoorzieningen plaatsen met name bedoeld voor de allerkleinsten (0-6 jaar). Het moet een speelplek worden waar kinderen heerlijk kunnen spelen, ontdekken en samen met andere kinderen kunnen spelen.

Toegekend budget: € 10.000 (Gevraagd budget: € 10.000)

Tuin modelwoning

Contactpersoon: Hans van Os
De werkgroep die de tuin bij de modelwoning aan de Laan van de Marel 343 aanleggen en onderhouden vragen een bijdrage om klein tuingereedschap aan te schaffen.

Toegekend budget: € 467 (Gevraagd budget: € 500)

Opknappen woonerf Laan van het Kinholt

Contactpersoon: Klaas Nieborg 
Bewoners van een woonerf aan de Laan van het Kinholt (4e erf links – vanaf de Houtweg) willen onderdelen van hun woonerf aanpakken. Vervangen van de picknicktafel, herstellen muurtje, planten van aantal fruitbomen, herstel straatwerk etc.

Toegekend budget: € 2.013 (Gevraagd budget: € 3.000)