In 2019 zijn er twee wandelroutes uitgezet door Emmerhout. Beide routes, die ontstaan zijn vanuit het project Ontmoetingsverhalen, voeren langs een aantal punten in de wijk waar wijkbewoners bijzondere verhalen vertellen. Bij ieder punt staat een gekleurd routebord waar via een QR-code de verhalen op een app te beluisteren zijn. Er is ook een boekje met alle verhalen en een routekaart van beide wandelingen te koop in de Wijkwijzer voor € 10,- Hier staat ook het grote startbord en hangen de kunstwerkjes die de deelnemers gemaakt hebben.

In het project ‘Ontmoetingsverhalen Emmerhout’ van De Kunstbeweging hebben Ellen Kroeze (kunstenaar) en Elke Beekman (tekstschrijver) verhalen van bewoners over plekken en gebeurtenissen in de wijk verzameld. Voor het project gingen zij op zoek naar persoonlijke verhalen. Dagelijks ontmoeten we mensen in de wijk, de buurt of de straat; als we een ommetje met de hond maken, boodschappen doen, bij de bushalte wachten of ergens een kopje koffiegaan drinken.

De twee wandelroutes (roze en blauw) zijn zichtbaar door middel van gekleurde routebordjes. Vlakbij de Wijkwijzer staat het startbord waarop alle informatie over beide wandelroutes te zien en te lezen is.