Volgend jaar viert Fietshuis Koen zijn 10-jarig bestaan. Je kan dus gerust zeggen dat het een blijvertje is. Vele jaren adverteert Fietshuis Koen in Wijkberichten. Het werd daarom weer eens tijd om langs te gaan. Onder het genot van een kop koffie komt het gesprek op gang met deze ondernemer. Koen Jonker is een Emmenaar in hart en nieren.

(foto: Hilde van der Horst-de Jong)

Begrip in de regio

Koen werkte eerst in de offshore, maar daar werd hij niet gelukkig van. Hij miste met name het contact met mensen. In zijn fietsenwinkel heeft hij dat wel en kan hij het combineren met zijn liefde voor sleutelen en techniek. Hij runt de zaak samen met collega’s René, Arjen, Gwen en Aline. Fietshuis Koen is een begrip in de regio en dat komt omdat men voortdurend aan de weg timmert. En ook door de uitbreiding die er twee jaar geleden heeft plaatsgevonden. Het vloeroppervlak is toen zo’n beetje verdubbeld met een grote open werkplaats. Naast stadsfietsen en e-bikes is Fietshuis Koen zich meer en meer gaan richten op het sportieve segment. Merken als Riese&Müller en Trek zijn hierbij het meest opvallend.

Kwaliteit staat voorop

Voor de gemiddelde fietser, groot of klein, is er genoeg keuze bij Fietshuis Koen. Tegenwoordig zit ook in de gewone fiets heel veel techniek die steeds verder wordt doorontwikkeld. Koen en zijn collega’s moeten regelmatig op cursus om op de hoogte te blijven van de laatste stand van de techniek. Voor Koen staat de kwaliteit voorop en die vindt hij bij de betere en bekendere merken. Deze partijen zorgen ervoor dat het materiaal van hoge kwaliteit is en blijft en dat alle kennis tot en met de software bij Koen en zijn collega’s op orde blijft.

Vakantie in eigen land

De coronaperiode heeft Fietshuis Koen goed doorstaan. In het begin was het wel wat moeilijk maar daarna kwam er een omslag. De Nederlander ging niet meer zo ver weg op vakantie en men ontdekte dat vakantie in eigen land een prima alternatief is. Dit alles in combinatie met een goede fiets en een mooie omgeving zorgde ervoor dat fietsen, en dus ook de verkoop van fietsen, in de lift zat. Met name de elektrische fietsen waren niet aan te slepen

Verhuur

Naast kopen is huren of leasen van een fiets ook een mogelijkheid. Met name voor vakantievierders is het huren van een fiets een ideale manier om Drenthe te ontdekken. Bij het aanschaffen van een fiets kan ook gedacht worden aan het leasen van een fiets. Koen ziet hierin een opmars, omdat veel werkgevers steeds meer de voordelen hiervan gaan inzien. Met het leasen van een fiets kan een werknemer namelijk relatief voordelig over een (elektrische) fiets beschikken.

Fiets4daagse

Bij de Fiets4daagse van Drenthe staan Koen en zijn collega’s paraat met een sleutelpost. Een prima combinatie van contact met mensen en sleutelen. Met die gedachte laat ik Koen achter in zijn zaak waar hij tevreden de boel weer afsluit op deze donderdagavond. Een tevreden man met een mooie zaak, die samen met zijn collega’s doet waar hij goed in is.Wijkberichten 2023 I 1