Wil je op een leuke en ontspannen manier kennismaken met yoga? Dan is ABC-yoga iets voor jou. In 8 lessen brengen we je de belangrijkste kneepjes bij en krijg je een aantal basishoudingen onder de knie. We starten op vrijdag 19 maart 2021 in buurtcentrum De Wilker, het oude ‘Op Eigen Houtje’, met twee groepen. Eén groep voor mensen die willen kennismaken met yoga, en één groep ‘stoelyoga’. Dit is yoga voor mensen die al wat ouder zijn en graag fit willen blijven. Of mensen die zich beperkt kunnen bewegen. Heb je na 8 lessen de smaak te pakken en vind je het leuk om door te gaan? Dat kan ook. De kosten voor 8 lessen zijn 96 euro voor ABC- en 88 euro voor stoelyoga.

Wie is Monique van Waardenburg?

Ik woon al diverse jaren heel plezierig in onze wijk, aan de Laan van de Bork. Ik heb mijn hele leven grote interesse in het functioneren van het menselijk lichaam. Vanuit het professionele vlak: mijn achtergrond is fysiotherapie. Maar ook privé: ik ben vanaf mijn jeugd intensief bezig geweest met diverse oosterse krijgskunsten. Met name met Aikido heb ik de laatste 25 jaar de verdieping gezocht in het leren ontspannen tijdens bewegen en het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn. Het is een levensfilosofie die gaat over het streven naar een innerlijke harmonie, om meer in balans te zijn met jezelf en de wereld om je heen. Mijn interesse voor yoga is hierop een logische stap. Sinds vorig jaar ben ik gediplomeerd yoga-docent.

Yoga als levensfilosofie

Ik denk dat ik als yogadocent en met mijn achtergrond meer kan betekenen voor de gezondheid van mensen. In de huidige samenleving zijn wij het contact met onszelf en ons eigen lichaam soms een beetje kwijtgeraakt. We voelen ons niet fijn, zijn geblesseerd of ziek en bellen de dokter. Die geeft ons medicijnen of stuurt ons door naar een specialist. Dit kan volgens mij anders. Door bewuster en gezonder te leven, kun je vaak lichamelijke en geestelijke problemen voorkomen of zelf oplossen. Ik ben ervan overtuigd dat gezondheid niet alleen een fysieke, maar ook een mentale component heeft. Veel meer dan de meeste mensen denken. Mijn belangrijkste drijfveer is mensen zich beter laten voelen in hun lichaam. De manier waarop ik yoga geef, hangt samen met deze levensfilosofie. Yoga leert je weer in contact te komen met je lijf. Leert je weer te voelen en geestelijk tot rust te komen. Daarbij speelt goed leren ademhalen een belangrijke rol.

Mijn bedrijf BeterMetYoga

Bij mijn bedrijf BeterMetYoga kun je terecht voor veel meer op het gebied van yoga dan alleen kennismakingslessen. Zo verzorg ik ook workshops, één op één yogalessen, lessen voor gevorderden of yogatherapie tijdens een herstelproces na ziekte of een operatie. Neem gerust contact met mij op voor een vrijblijvende kennismaking.

Wanneer en waar kennismakingslessen?

De kennismakingslessen starten op vrijdag 19 maart en vinden plaats in de Wilker, Lemzijde 88. Een lesserie bestaat uit 8-wekelijkse lessen. ABC yoga is van 9.15 tot 10.30 uur en stoelyoga van 11.00 tot 12.00 uur. Tussen half elf en elf uur is er gelegenheid om een kopje thee of koffie te drinken.

Voor meer informatie of inschrijven:

M 06 14424679

E moniquevanwaardenburg@hotmail.comWijkberichten 2021 I 1