In deze rubriek neemt Ina Hofsteenge in iedere editie een bedrijf met de wortels in Emmerhout onder de loep. In deze editie zijn de laserstralen gericht op Dhèvak, Uniek Webdesign en Culturele Projecten.

Even voorstellen: Wij zijn Frank Arling en Tomi Ristic (beide 25 jaar oud) en samen hebben wij het bedrijf Dhèvak. Tomi heeft zijn hele leven in Emmerhout aan de Lemzijde gewoond en Frank is op zijn 15e naar de Laan van de Eekharst verhuisd.  We hebben elkaar leren kennen op de middelbare school en zijn altijd vrienden gebleven.

Wat dreef jullie om zelfstandig ondernemer te worden?
Toen we beide een periode thuis zaten na een studie gingen we elkaar vaker zien en begonnen we na te denken over de mogelijkheid samen een eigen bedrijf te beginnen. Zo zochten we een bijzondere manier om onze vaardigheden te combineren. Tomi kwam uit de ICT-wereld en Frank uit kunst en cultuur. Samen onderzochten we de mogelijkheid om experimenteel webdesign te gaan maken, zoals de grenzen opzoeken van webtechnieken en -processen. In januari is het twee jaar geleden dat wij zijn gestart met Dhèvak en we genieten ontzettend van de reis die we samen zijn aangegaan.

Waar komt de naam Dhèvak vandaan?
Dhèvak is een verbastering (‘nettere’ vertaling) van de uitdrukking ‘What the fuck!’ oftewel ‘WAUW!’. Wij willen mensen het WAUW-gevoel geven zodra ze onze website bekijken. Het gevoel dat wij over willen brengen moet mensen prikkelen en meer levensenergie geven. Wij manifesteren onszelf als nerds.  Dit is een geuzennaam* maar wetenschappelijk is aangetoond dat: Nerds rule the world!

Wat is jullie kernactiviteit?
Onze kernactiviteit is het ontwerpen van uniek design; persoonlijk webdesign, logo’s, flyers en ander grafisch materiaal. Onze ideale klant is iemand die komt met het verhaal dat hij niet weet wat hij wil maar wel wil opvallen met zijn product. Wij gaan uitgebreid aandacht besteden aan het verhaal van een bedrijf of persoon, gaan meedenken en gaan door onze totaal nieuwe kijk het product op onze unieke manier onder de aandacht brengen.

Op Google wordt je voornamelijk gevonden op je ‘brand’ oftewel merk en hierin zijn wij gespecialiseerd. Wij kijken vooruit en kunnen stappen nemen door nieuwe technieken toe te passen. Onze grote inspirator is Daan Roosegaardevanwege de manier waarop hij techniek inzet om bewustzijn te creëren.

Waaruit bestaan jullie werkzaamheden nog meer?
Wij hebben werk mogen leveren aan bijzondere klanten zoals  het WijkExpeditieteam Emmerhout EnergieNeutraal waarvoor we de digitale versie van Emmerhout Neutraal doen. Het voorblad van Wijkberichten Emmerhout najaar 2018 hebben wij ontworpen. Ook werken wij onder andere voor Woonmeesters Vastgoed Beheer en Stichting JJAB.

Dhèvak in één zin voor de lezers van Wijkberichten Emmerhout?
Wij zijn twee jongens uit Emmerhout en we willen toffe dingen doen. Ben je op zoek naar een unieke website, on- of offlinedesign, kom dan een keertje met ons praten. Wij zijn nog op zoek naar een iemand die digitale animatie kan maken. Lijkt het je iets ons team te versterken, neem dan contact met ons op!

Hoe zijn jullie bereikbaar?
Ons bedrijf is gevestigd in de Co-working space voor IT start-ups ‘Emmen.IT’ van Growing Emmen aan de Baander 8. Via de telefoon, Frank Arling M 06 – 21 47 66 80 of Tomi Ristic  M 06 – 28 88 52 63. Via email: info@dhevak.nl of breng  als je nieuwsgierigheid is geprikkeld  een bezoekje aan onze website: www.dhevak.nl

*(Oorspronkelijk een Geuzennaam oftewel een erenaam die men zichzelf geeft, hoewel deze oorspronkelijk door anderen als scheld-of spotnaam werd gebruikt).


Wijkberichten 2018 I 4