Sinds 1 oktober 2020 zit Echte Bakker Sieben in het winkelcentrum op de plek van Bakkerij Kolkman. De broers Roelof en Erik hebben samen met hun vrouwen Jenny en Margret de zaak overgenomen. Met de overname wordt het bedrijf, gestart in 1981 door de vader van de broers, verder uitgebreid. De bakkersfamilie is namelijk al sinds de jaren 80 bekend in Coevorden, Schoonebeek en later ook Klazienaveen.

(foto: Echte Bakkers Gilde)

Prachtige winkel

‘Bij een overname is alles altijd even nieuw en wennen, maar dit is een prachtige winkel in Emmerhout’, vertelt Jenny, die tussen de drukte door tijd weet te maken voor een interview.
‘We zijn allemaal niet heel bekend in deze wijk, maar de eerste indruk is dat Emmerhout een heel gezellige en diverse wijk is, met een mooi winkelcentrum.’ De horecafunctie in de winkel is nieuw voor de nieuwe eigenaren van de winkel. Hoewel het door corona maatregelen op moment van schrijven gesloten is. ‘In de eerste periode is het ons echt opgevallen hoe druk het is met mensen die komen voor een kopje koffie of een broodje’. Het is echt een sociale plek waar mensen ook terugkomen’, vertelt Jenny. ‘Het is mooi om een plek van ontmoeting te kunnen faciliteren voor deze wijk’. De coronapandemie gooit gelukkig geen roet in het eten voor het reilen en zeilen van de winkel. ‘Natuurlijk hebben we alle benodigde maatregelen genomen, maar het is nog steeds hartstikke druk. Andere takken als de horeca en reisbureaus hebben het een stuk zwaarder’.

Familiebedrijf

Vrolijk helpt Jenny een klant in de winkel, voordat ze verder gaat met vertellen over de bakkerij. ‘De taken zijn tussen ons vier goed verdeeld. Beide broers zijn bakker, Margret is van de planning en administratie en ik ben regelmatig te vinden in de vier winkels’. ‘Het is fijn dat we zo goed met elkaar overweg kunnen, we overleggen veel en ja de feestdagen zijn nog steeds erg gezellig!’ Dat Echte Bakker Sieben een echt familiebedrijf is blijkt wel uit het feit dat de twee zoons van Roelof en Jenny ook bakker zijn geworden. Hun dochter werkt in de winkels. ‘De kinderen van Erik en Margret gaan een andere kant op, maar het is wel fijn dat ons familiebedrijf ook echt wordt voortgezet.’

Bakkersgilde

Op de ramen staat ‘Sterk in ambachtelijk werk’ onder het logo. Dit logo blijkt van het Echte Bakkersgilde te zijn. Een gilde van een aantal bakkers (momenteel 151) die constant onder keuring staan. Regelmatig worden de producten van de bakkers gekeurd om te kijken of ze voldoen aan de normen en dat alles tiptop in orde is. Al die producten worden gemaakt in Schoonebeek, in de nacht voorafgaand aan de verkoopdagen. ‘Op zondag begint de werkweek voor onze bakkers al om 21.00 uur ‘s avonds’, vertelt Jenny. Om 6.30 uur ‘s ochtends is alles versgebakken klaar voor de maandag.

Gebakje

Waar de ene broer gespecialiseerd is in brood, is de andere dat in banketbakken. ‘We hebben een bakkerij in Schoonbeek waar het brood en nu nog het banket gebakken wordt. Maar achter de winkel die we overgenomen hebben van Bakkerij Kolkman zit ook een bakkerij. Die verbouwen we nu tot banketbakkerij, zodat we meer ruimte hebben om te bakken’. In Emmerhout is al het personeel overgenomen. Achter de toonbank staan, gelukkig, nog steeds bekende gezichten. Op de vraag wat zij nu als specialiteit van Echte Bakker Sieben kunnen aanraden is het antwoord snel gegeven. ‘Onze slagroomtaart is beroemd!’ En eten jullie zelf ook nog graag een gebakje? ‘Mijn man elke zaterdagavond!’, lacht Jenny.

Facebook: Echte Bakker Sieben
Website: sieben.echtebakker.nl

Wijkberichten 2020 I 4