Op 24 april slaat het noodlot toe voor de jonge eigenaren van Snacktime Emmerhout. Een fikse brand slaat een flink gat in de toekomstplannen van Martijn en Marjolein Thole. Ze timmeren samen al een flinke tijd aan de weg en hebben nu al zo’n 7 jaar een vestiging in Coevorden onder de naam Snacktime Coevorden. Vorig jaar juli werd vol goede moed dus een tweede vestiging geopend in Emmerhout en hiervan werd ook een verhaal van gemaakt in het herfstnummer van Wijkberichten.

(foto: Hilde van der Horst - de Jong)

De brand

De brand heeft er wel in gehakt natuurlijk. Martijn was zelf aanwezig in het pand toen de brand uitbrak. Hij heeft geprobeerd de brand te blussen maar dat is helaas niet gelukt. Daarna is alles snel gegaan en moesten de bewoners in de bovengelegen flat hun huizen uit en de Jumbo moest tijdelijk worden ontruimd. Van de brand heeft Martijn geleerd dat hij betere voorzieningen gaat aanleggen voor het bestrijden van een brand. Hij zal hierbij wel wat tips krijgen van zijn vader die brandweerman is. Van de brand zelf is niet veel over gebleven. Plastic spullen zijn door de enorme hitte helemaal weggesmolten. Het koffiezetapparaat bijvoorbeeld heeft het ook niet overleefd. Alleen de materialen die van roest vrij staal waren gemaakt hebben de brand goed kunnen doorstaan maar dat waren helaas niet zo heel veel spullen.

Na de brand

Ongeveer een maand na de grote brand loop ik Snacktime Emmerhout binnen. Op de ladder zie ik Martijn drukdoende om alles weer op orde te maken zodat binnen afzienbare tijd de zaak weer open kan. De eerste stappen om na de brand de zaak ook weer te verfraaien zijn al gezet. In de spoelkeuken en opslagruimte is alles keurig netjes betegeld. Vele malen beter dan de wandpanelen die er eerst zaten, aldus Martijn. Kortom, er wordt niet alleen gewerkt aan een wederopbouw van Snacktime Emmerhout, er wordt ook direct gedacht en gewerkt aan verbeteringen in het pand.

Bakwand

Begin juni is een nieuwe vloer in de zaak aangebracht. Daarna zullen de wanden worden aangepakt en waar ik spreek over een frituurpan heeft Martijn het over een bakwand van drie en een halve meter. Normaal gesproken zit er een enorme wachttijd op bakwanden van deze omvang maar hier speelt gelukkig corona een positieve rol voor het jonge stel want de bakwand kan nu heel snel geleverd worden. Tijdens ons gesprek komt vriend Mark binnen. Dat is niet zomaar een vriend, het blijkt de tegelzetter van dienst te zijn die het jonge stel met zijn tegelzetkunsten heeft weten te ondersteunen.

Heropening

Martijn zegt dat er van buiten er niet zo heel veel veranderd zal worden maar van binnen des te meer. Na de heropening zal men ondanks de coronaperikelen prima eten kunnen afhalen bij Snacktime Emmerhout. De vestiging in Coevorden draait ook gewoon door tijdens dit coronatijdperk en dat zal in Emmerhout niet anders zijn zegt Martijn. Het streven is om eind juni weer open te kunnen zijn.

Wijkberichten 2020 I 2020