Het is een prima prestatie van Primera om na het vertrek van Jans en Henny Strating binnen twee weken de Readshop om te toveren in een volwaardige Primera vestiging in Emmerhout. Daarin kunnen we nu de jongste eigenaresse van een Primera in Nederland bewonderen namenlijk de 19-jarige Simone Vollebregt. Samen met haar 22-jarige vriend Jeroen Fokkens en twee oud-werknemers van de Readshop runnen ze de Primera van Emmerhout.


(foto: Wytse Bouma)

Van de boom en de appel

Het spreekwoord zegt het al: de appel valt niet ver van de boom. De ouders van Simone hebben sinds 6 jaar een Primera in de Bargeres. De vader van Simone was internationaal chauffeur en de moeder werkte bij de Boni supermarkt. Ze wilden een eigen zaak en toen de gelegenheid zich voordeed om een Primera op te kunnen starten in de Bargeres hebben zij dit met beide handen aangegrepen. Simone en Jeroen hebben meegedraaid in de zaak en vonden de tijd rijp om zelf dingen te gaan ondernemen. De geschiedenis herhaalde zich met de gelegenheid om een zaak te kunnen overnemen in Emmerhout. Een uitdagende onderneming voor beide, terwijl de ouders van Simone hen met raad en daad bijstaan.

Sportief stel

Simone en Jeroen kun je met recht een echt sportief stel noemen. Beide zaten op de opleiding Sport en Bewegen van het Drenthe College. Jeroen kent Emmerhout door en door want hij woonde vele jaren in de Laan van de Marel. Zijn sportieve hart ligt bij het handbal en dan met name bij E&O. Hij geeft daar training, maar heeft het te druk om op hoog niveau te kunnen handballen. De hoeveelheid uren die daarin gestoken moeten worden ontbreken gewoon. Simone woont bij haar ouders in Zuidbarge en daar is Jeroen ook bij ingetrokken. De voedingskant was meer een ding voor Simone op de sportopleiding. Beide sportievelingen zaten bij elkaar op school, maar de vonk sloeg pas over bij een schoolweek in Oostenrijk. Tijdens het skiën gedurende die week hebben ze elkaar gevonden en niet meer losgelaten. Elke winter trekken ze nog steeds richting Oostenrijk om te skiën. Les hebben ze niet meer nodig, want Simone is een gediplomeerd ski-instructeur. In de zomermaanden gaan ze vooral uitrusten tijdens de vakantie. De laatste reis bijvoorbeeld ging richting Ibiza.

Woodwick-kaarsen

De Readshop is zoals gezegd binnen twee weken verbouwd door een team van mensen die werkzaam zijn binnen de coöperatie Primera. Er zijn naast de vaste onderdelen van de Primera ook vele mogelijkheden om zaken zelf in te vullen. Een voorbeeld waar Simone heel erg tevreden over is zijn de Woodwick-kaarsen. Deze kaarsen hebben een houten lont die knispert als een haardvuur en een heerlijke geur afgeeft. In de stellage in de winkel is een groot en divers aanbod van de Woodwick-kaarsen aanwezig en daar zijn Simone en Jeroen maar wat trots op.

Positieve geluiden

Het valt natuurlijk niet mee om een bestaande zaak over te nemen. De herinneringen aan de vele jaren met Jans en Henny in de winkel hadden kun je niet zomaar uitwissen. De klanten weten echter hun weg te vinden naar de vernieuwde zaak. Positieve geluiden hoor je over de inrichting, het vele licht en de ruimte die er is. Kortom een prima prestatie van de bouwers en de nieuwe eigenaren van de Primera, Simone en Jeroen.

Wijkberichten 2019 I 5