Het winkelcentrum van Emmerhout staat er al weer een paar jaar. De grote veranderingen zijn nu gelukkig wel achter de rug, maar soms zie je toch wel kleine en grote veranderingen.

Zo hebben de Jumbo en de Lidl de zaken uitgebreid en aangepast. Er zijn zaken vertrokken maar ook weer nieuwe bij gekomen. Aan de buitenkant van het winkelcentrum worden leegstaande gedeeltes gevuld met verschillende zaken. Een winkelcentrum zoals die van Emmerhout heeft dan ook een belangrijke sociale functie. Een goed gesprek komt het beste op gang wanneer je elkaar kent. Daarom dan ook een interview met Lucas Regtop van ‘Vishandel Emmerhout’ om hem voor te stellen aan de inwoners van Emmerhout en omgeving.

(foto: Henk Smit)

Van de bouw in de vis

Het zal het winkelend publiek niet zijn ontgaan dat zich een nieuwe zaak heeft gevestigd in ons winkelcentrum. Via Facebook maar ook via ouderwetse mond tot mondreclame komen de nodige leuke reacties voorbij. Tijd dus om even binnen te lopen en een gesprekje te beginnen met de 58-jarige Lucas Regtop. Als bouwvakker is hij op 1 april (geen grap) 1985 bij ‘Vishandel Piet Korf’ in Coevorden de vishandel in gerold en er nooit weer uitgegaan. Na ongeveer 12 jaar daar vooral de haringen schoon te hebben gemaakt is Lucas voor zichzelf begonnen in Emmermeer. Uiteindelijk is hij toch weer voor een baas gaan werken in Klazienaveen waar hij per dag ongeveer 1000 haringen schoon maakte. Toen het bedrijf werd verkocht ging Lucas een jaar op en neer naar Urk om daar te werken in de vishandel.

Overname

Een ex-collega van Lucas had een vishandel ‘De Zeester’ in Klazienaveen en die wilde gaan stoppen met zijn zaak. Samen met zijn dochter Vera heeft Lucas de zaak in 2011 overgenomen en nu dus is vanaf begin maart 2019 de ‘Vishandel Emmerhout’ met zoon Rob in winkelcentrum Emmerhout geopend. Lucas is een bezige bij die 6 dagen per week werkt en er is niet veel tijd over voor hobby’s of iets dergelijks. Zijn smaak voor films en muziek zijn heel breed. Een leuke musical kan hij wel waarderen evenals oude series op tv. Hij heeft verder geen favoriet vakantieland of plek maar is de afgelopen jaren toch op bijzondere mooie plekken geweest om zijn vakantie te vieren. Zo is Lucas met elk van zijn 3 kinderen op reis geweest en die brachten hem naar Mexico, Curaçao en Zanzibar.

Familiezaak

De 24-jarige Rob werkt nu dus samen met zijn vader in de zaak en heeft vooral gamen als hobby. De beide heren worden verder bijgestaan door Mèlanie. Lucas maakt op dit moment voor dochter Vera alleen nog de haringen schoon en richt verder zijn energie volledig op de zaak in Emmerhout om er samen met zoon Rob er een succes van te maken. Al vanaf de opening zijn de reacties zeer positief, op zijn Drents gezegd ‘Het kun minder’.

Wanneer ik ‘Vishandel Emmerhout’ verlaat en richting de Jumbo wandel om daar nog wat dagelijkse boodschappen te doen kom ik daar een bekende tegen. Ik praat met haar over de vishandel en zij is zeer te spreken over de kwaliteit van de vis van deze nieuwe zaak. Als geboren Schevenings meisje weet zij de lekkere vis van ‘Vishandel Emmerhout’ zeker te waarderen.

Wijkberichten 2019 I 3