Even voorstellen: Mijn naam is Anita Borghuis en ik woon al 30 jaar samen met Harry. We hebben twee dochters, 21 en 14 jaar. Vanwege Harry’s werk zijn we indertijd verhuisd van Zwartemeer naar Den Haag en hebben 5 jaar in Scheveningen en 5 jaar in Gouda gewoond. Nadat onze oudste dochter is geboren besloten we toch weer terug te gaan naar onze roots en we wonen nu al weer jarenlang met veel genoegen in de gemeente Emmen.

(foto: Bert Meringa)

Wat dreef je om zelfstandig ondernemer te worden?

Na mijn havo-opleiding heb ik het diploma MMO-C gehaald. Hiermee kon ik een eigen bedrijf beginnen. In Den Haag heb Ik jarenlang gewerkt bij diverse bouwmarkten. Daar heb ik ervaring opgedaan in de verkoop, serviceverlening en advisering aan klanten. In Emmen kregen we in 2015 de mogelijkheid de dierenwinkel in Emmerhout over te nemen. Zo kwam mijn lang gekoesterde wens uit om zelfstandig ondernemer te worden. Mijn liefde voor en interesse in het welzijn van dieren en kennis van de detailhandel kon ik zo prima in de praktijk brengen.

Welke specifieke opleidingen heb je gedaan?

Ik ben begonnen met het meelopen met de vorige eigenaar in deze winkel en in een andere dierenspeciaalzaak. Daarnaast heb ik interne opleidingen gevolgd van leveranciers van dierenvoeding, geneesmiddelen en verzorging. Ook nu neem ik regelmatig deel aan cursussen om up to date te blijven omtrent nieuwe producten en inzichten.

Waarin onderscheidt jouw dierenspeciaalzaak zich van andere aanbieders?

Bij ons staat de persoonlijke benadering en serviceverlening aan klanten hoog in het vaandel. Wij zijn niet aangesloten bij een franchiseorganisatie of iets dergelijks en beslissen zelf welke artikelen en dieren wij in ons assortiment willen hebben. Wij bieden de mensen een luisterend oor en geven advies. Bij heel specifieke vragen schromen wij niet de mensen door te verwijzen naar de dierenarts. De mensen in Emmerhout en omgeving zijn heel vriendelijk en dit stimuleert mij om vijf en een halve dag per week met veel plezier te werken in onze winkel.

Jullie zijn verhuisd van de buitenkant naar de binnenkant van het winkelcentrum?

De Lidl had meer ruimte nodig. In goed overleg zijn wij van de buitenkant naar de binnenkant van het winkelcentrum verhuisd. Het nieuwe pand heeft een veel grotere pui, waardoor hoge schappen niet meer geplaatst konden worden. Ook kregen we minder ruimte ter beschikking. Hierdoor zijn de hengelsportartikelen uit ons assortiment gegaan. Het voordeel is dat wij nu meer deel uit maken van het winkelcentrum en meer aanloop krijgen. Wij zijn eigenlijk wel heel tevreden met onze nieuwe plek.

Ondernemersvereniging Emmerhout

Wij zijn aangesloten bij de ondernemersvereniging van Winkelcentrum Emmerhout. Het is een actieve vereniging en samen organiseren we evenementen als bijvoorbeeld markten, de intocht van Sinterklaas, drumspektakel, de jaarlijkse kerstmarkt en lichtjesmarkt.

Hoe ben je bereikbaar?

Onze winkel is geopend op maandag van 13.00 uur tot 18.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag zijn we u graag van 09.00 tot 17.00 uur tot dienst.

Ons telefoonnummer is: T 561 871. Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes en aanbiedingen.

Wil je zelf nog iets kwijt?

Denk goed na voordat je een dier aanschaft. Past het dier bij je en kun je de verzorging bieden die het dier nodig heeft? Een aankoop van een dier mag nooit een impuls-aankoop zijn! Het welzijn van dieren staat bij ons op de eerste plaats.