Even voorstellen: Mijn naam is Petra Scholtens, ik ben 52 jaar oud en heb een relatie met Marinus.  Ik heb twee volwassen zonen en een dochter die allen al zijn uitgevlogen en ben sinds enige tijd de trotse oma van mijn kleindochtertje Eva. Vanaf mijn 4e jaar woon ik in Emmen waarvan de laatste 10 jaar met veel voldoening in Emmerhout aan de Laan van de Bork 204.

 

 

(foto: Flowa Fotografie)

Wat dreef je om zelfstandig ondernemer te worden?

Ik heb jarenlang gewerkt als medisch secretaresse bij een grote zorginstelling. Het werk veranderde in de loop van de jaren en kreeg meer en meer een boekhoudkundig karakter. Aangezien ik een medische opleiding heb kostten deze veranderingen mij veel negatieve energie. Ik kon mijn medische kennis niet meer kwijt in mijn werkzaamheden. Ik besloot het roer om te gooien en zelf een bedrijf te beginnen, waarin ik mijn medische kennis in praktijk kon brengen. Ook de vrijheid en verantwoordelijk te zijn voor mijn eigen keuzes gaf de doorslag om zelfstandig te worden. Het hebben van direct contact met klanten geeft mij veel voldoening.

Hoe vond je een geschikte praktijkruimte?

Ik ben begonnen met het behandelen van klanten in een ruimte in mijn woonhuis. Dit bleek toch niet zo geschikt in verband met de privacy, ook van mijn klanten. Nu werk ik in een aparte praktijkruimte die is gelegen in mijn achtertuin. We voeren dit gesprek in de praktijkruimte en deze is bijzonder sfeervol en praktisch ingericht. Petra geeft aan zelf heel sfeergevoelig te zijn en dit heeft proberen over te brengen in haar praktijkruimte. Hierin is ze bijzonder goed geslaagd! Ondergetekende voelt zich er, net als de klanten, bijzonder welkom en direct ‘thuis’.

Waarin onderscheidt jouw bedrijf zich van andere pedicures?

Om medisch pedicure te worden moet je goed zijn opgeleid. Ik ben in het bezit van alle diploma’s die nodig zijn. Ik ken diverse ziektebeelden, zoals bijvoorbeeld van reuma, parkinson en diabetes. Bij iedere ziekte komen specifieke complicaties voor. Als medisch pedicure heb ik een scherp oog voor diverse ziektebeelden en veranderingen daarin. Podotherapeuten en huisartsen verwijzen patiënten naar mij door. Als het zorgprofiel door een van hen is vastgesteld kunnen zij bij mij terecht voor pedicurebehandelingen. Ik ben aangesloten bij de Branchevereniging Provoet.

Met welke technieken werk je?

Ik werk met nattechniek, dit is een voorwaarde om het beroep van medisch pedicure uit te kunnen oefenen. Nattechniek houdt in dat er gewerkt wordt met een nattechniek pedicure motor. Hier komt bij het frezen van de nagels of eeltwater vrij, dit zorgt voor verkoeling en daardoor is de behandeling aanmerkelijk aangenamer. Ook kan men bij mij terecht voor het zetten van nagelbeugels (bij ingroeiende nagels), drukvrij leggen (van drukplekken), ortheses maken (om wrijving/druk te verminderen, het repareren van nagels (met gel of acryl) en voetmassage.

Hoe ben je bereikbaar?

Ik werk uitsluitend op afspraak en ben bereikbaar op telefoonnummer M 06 -81 48 40 91. Op mijn website: www.pedicure-praktijk-petra.nl kan men  het contactformulier invullen (info@pedicure-praktijk-petra.nl) en ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op. Ook kan men een review achterlaten op mijn pagina.

Wil je zelf nog iets kwijt?

Ik vind het kwartaalblad Wijkberichten Emmerhout enorm verbeterd. Qua lay-out, papierkeuze, indeling en overzichtelijkheid doet deze zeker niet onder aan de tijdschriften die ik in mijn praktijk heb liggen. Wijkberichten Emmerhout wordt van voor-naar-achter-en-terug- gelezen. Mijn complimenten voor de redactie!


Wijkberichten 2017 I 4