Antoine van der Linden (1976) in Rotterdam geboren, is een oud-voetballer, die zich tot verdediger ontwikkelde bij achtereenvolgens Sparta (waar hij is begonnen in 1997), een Engelse club (Swindon Town FC), FC Emmen, FC Groningen, een Portugese club (Maritimo Funchal te Madeira) en Heracles. Hij beëindigde zijn carrière, na een misverstand met de trainer, bij FC Emmen. Al met al heeft hij 17 jaar aan betaald voetbal gedaan. 

 

Actief voetballer af

Van der Linden koestert goede herinneringen aan zijn tijd als actieve voetballer, vooral de tijd bij Heracles staat in zijn geheugen gegrift. Hoewel hij, na nog 1 jaar gespeeld te hebben bij FC Emmen, als voetballer is gestopt, is hij bij FC Emmen actief als assistent-jeugdtrainer, na  aanvankelijk accountmanager te zijn geweest, gericht op het aantrekken en behouden van sponsoren. Dit laatste, de commerciële kant van voetbal, past goed bij  zijn HBO-opleiding bedrijfseconomie met als specialisatie marketing. Ook heeft hij inmiddels de papieren van oefenmeester 1 en 2.

Voetbal en gezin: zijn passies

Sinds Antoine stopte bij FC Emmen heeft hij bij WKE in de Zondag Topklasse gevoetbald om fit te blijven, ook volleybalt en tennist hij en gaat hij regelmatig naar een sportschool. Hij geniet ook van de sfeer van het Drenthina stadion, waar hij van het voetbal, van bijvoorbeeld G-spelers, geniet met mooi weer. Dit stadion is ook op loopafstand van Emmerhout, waar hij sinds 2006 woont, na gewoond te hebben met zijn partner op het park bij het  Ermerstrand en in Bargeres. Antoine heeft twee kinderen  van 5,5 en 1,5 jaar waar hij dol op is. Hij maakt graag tijd vrij om met hen dingen te ondernemen. Als je ziet hoe zijn ogen glimmen als hij over zijn vriendin en twee meisjes praat, dan zie je meteen dat Antoine een gezinsman is. Hij vindt het wonen in Emmen en met name Emmerhout mooi, vanwege de ruimte, het groen en de nabije Emmerdennen. Emmerhout is in de tijd dat hij daar woont zichtbaar opgeknapt met een vernieuwd winkelcentrum en ook het Kindcentrum waar nu hard aan wordt gewerkt vindt hij een verbetering. De jongste van zijn kinderen gaat  daar zeker naar school, wanneer de deuren openen.

Emmerhout: een theehuis maakt het af

Antoine is nog steeds ingenomen met zijn keuze voor Emmen en Emmerhout. De ontwikkelingen zijn gunstig, het Raadhuisplein in het centrum vindt hij een aanwinst. Het contact met zijn buren is vanaf het begin dat hij in Emmerhout woont uitstekend. De plannen voor een sportplein (inclusief omheind voetbalveld) in Emmerhout vindt hij fantastisch (mooi dat de burgerbegroting van Emmerhout dit initiatief mogelijk maakt!). De bewoners van Emmerhout moeten hun zegeningen tellen en genieten van al het moois dat Emmen en de wijk hen te bieden heeft. Een theehuis dat uitkijkt over het water van het mooi opgeknapte Gat van Jansen zou de wijk helemaal compleet maken.


Wijkberichten Emmerhout 2017 I 2